неділя, 26 квітня 2015 р.
Народне лікування нирок пшоном / Будьте здорові
Лікування нирок пшоном - народний метод відновлення тканин нирок, виведення піску і слизу. Настій із зерен пшона корисний при лікуванні сечокам'яної хвороби, циститу та інших проблем із сечовипусканням. Починати самолікування пшоном можна тільки після отримання кваліфікованих рекомендацій лікаря. Навіть такий корисний продукт має свої протипоказання. Через наявність у складі полісахаридів, народний засіб на основі пшона заборонено людям із захворюваннями підшлункової залози або товстого кишечника, страждаючим гастритом при низькому показнику кислотності. Народні рецепти лікування нирок пшоном Рецепт 1. При запальних захворюваннях Буде потрібно один стакан пшона. Зерно необхідно уважно перебрати і промити холодною водою. Далі висипати пшоно в банку (обсяг - 3 літри) і залити питною водою. Щільно закривши банку, струшувати її протягом хвилин трьох. Настій з'явиться швидко - це біла маса. Саме її треба приймати. Дозування не обмежена. Рецепт 2. Для виведення каменів з сечового міхура Пшоно в обсязі однієї склянки перебрати, теплою водою промити, перекласти в трилітрову банку. Потім залити в банку окропу, прикрити кришкою, бажано укутати. Настоювати добу. Приймати на наступний день - тільки білу суспензію. Цілюща маса п'ється в будь-якій кількості, коли вона закінчиться, можна повторно залити пшоно окропом. Рецепт 3. Очищення нирок Засипати дно тарілки невеликим шаром крупи і трохи залити водою. Прикрити пшоно марлею, і тримати під нею зернятка, поки не проклюнутся. Як здадуться паростки, промити пшоно, просушити. З отриманих зерняток варити кашу виключно на воді, не додаючи цукор або сіль. Доповнити готову кашу журавлиною. Це чудовий рецепт і для лікування хвороби нирок, і для її профілактики. Додатковим ефектом народного кошти є зниження артеріального тиску. Рецепт 4. При циститі промите пшоно в обсязі двох столових ложок засипати в каструлю. Залити його прохолодною водою (2 склянки). Готувати, не перестаючи помішувати, до кипіння. Знявши з плити, настоювати хвилинку, потім процідити. Приймати відвар, дотримуючись правил: день перший - одна столова ложка з інтервалом в годину; день другий - три столові ложки з тим же інтервалом; наступні п'ять днів - по половині склянки перед їдою (в день - три рази). Рецепт 5. При труднощах з сечовипусканням У каструлю - половина склянки пшона на один літр води. Кип'ятити хвилин сім. Після наполягати години дві. Вживати в будь-якому обсязі, можна разом зі зварити крупою, як суп. Додаткова користь пшона Пшоно вважається джерелом корисних рослинних жирів, які допомагає організму краще засвоювати корисні речовини і одночасно очищатися від шлаків. Пшоняна каша без добавок корисна при захворюваннях печінки, шлунково-кишкового тракту. Пшоно в раціоні необхідно для підтримки естетичної краси - здорового блиску волосся, нігтів, молодого стану шкіри. У цих маленьких жовтих зернятках величезна кількість вітамінів: В2 - помічник в боротьбі з лупою і прищами; РР - сприяє збереженню здоров'я шкіри, слизових оболонок; В9 - забезпечує нормальний жировий і вуглеводний обміни, покращує кровотік; В2 - зміцнює кісткову систему; В6 - підтримує роботу серцевого м'яза (при вступі в реакцію з кальцієм); В1 - позитивно впливає на психологічний стан. Пшоно вважається дієтичним злаком. У 100 г - всього 348 ккал. А в каші на воді і того менше. Ліпотропні речовини в складі пшона допомагають організм не накопичувати жир, а планомірно виводити його надлишки.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар